De lessen

De pianolessen bij Doremi Piano zijn altijd individueel en worden aangepast aan het niveau, de leeftijd en de persoonlijke smaak van de kandidaat.

De muziek is meestal klassiek. Van hieruit kan je later nog alle kanten op. Iemand met een klassieke opleiding kan ook lichte muziek spelen, omgekeerd is dit minder waar.

Bij Doremi Piano vinden we het belangrijk dat vanaf het begin de leerlingen ‘muzikaal’ leren spelen. Dat ze de muziek begrijpen en voelen.

Dus: geen noten kraken maar muziek maken!

Er wordt dan ook af en toe uitgeweid over het hoe en waarom van bepaalde noten, akkoorden of muzikale zinnen. Ook bij gevorderden blijft muzikaliteit een belangrijk thema. Het is de kunst om met de piano iets op zo’n manier te vertellen, dat iedereen geboeid kan blijven luisteren.

Verschillende keren per jaar worden er in de lesruimte van Doremi Piano voorspeelavonden georganiseerd. In het voorjaar vindt het jaarlijkse klasconcert plaats, in het Enschedese jazz-cafe De Tor. Het is een leuke en leerrijke ervaring om enkele stukken eens perfect af te werken en dan te spelen voor publiek.

Verder doen we ook mee aan de Twentse Pianomarathon en de  EPTA graadexamens. Pianisten van Doremi Piano hebben ook al meegespeeld bij het Euregio Winterorkest.

graadsexamen muziekles pianoles doremi
© Copyright - Doremi Piano