De pianodocente

Docente Griet Verwaest, Master in Music-Piano.

Op 8-jarige leeftijd is Griet Verwaest begonnen met pianospelen in de muziekschool van Mol, België. Op 14-jarige leeftijd ging zij piano studeren aan de muziekhumaniora in het Lemmensinstituut, Leuven, België. (Nu LUCA Muziek, campus Lemmens)

Daar studeerde zij het hoofdvak piano bij Hendrik Vanden Abeele(oprichter Psallentes), Marc Erkens (departementshoofd Lemmensinstituut), Piet Swerts (componist).

Na haar middelbare studies begon Griet op haar 18 jaar aan de 5-jarige Master-opleiding op het Lemmensinstituut, Leuven, België, die zij afsloot met het diploma ‘Master in Music’ met hoofdvak piano.

Griet Verwaest Doremi Piano

Postgraduate ervaring

Hierna volgde zij nog een vervolmakingsjaar bij Alan Weiss (Laureaat Koningin Elisabethwedstrijd) en een aantal verrijkingslessen bij Jozef De Beenhouwer (pianist).

Tijdens haar studie al begon Griet Verwaest met lesgeven op diverse plaatsen: in muziekacademies, jeugdmuziekscholen maar ook prive. Een van haar leerlingen in de muziekacademie van Sint-Pieters-Woluwe (Brussel) kreeg voor haar eindexamen de regeringsmedaille.

Als pianiste heeft Griet Verwaest op verscheidene plaatsen in België, Nederland en Italië gespeeld, zowel solo als in kamermuziekverband. Ook nu is zij nog actief als muzikant. Ze wordt regelmatig gevraagd als begeleidster, zoals voor het Prinses Christina Concours. Ook helpt ze af en toe als vrijwilligster bij het EWO-orkest, waar ze dan in de bres springt als pianist.

In 2007 is zij met haar twee jonge kinderen verhuisd naar Enschede, Nederland. Hier is ze na enkele maanden een pianoschool begonnen onder de naam Doremi Piano.

© Copyright - Doremi Piano